Iedereen, ongeacht geslacht, filosofische of ideologische overtuiging, kan toetreden tot onze club. Solidariteit, samenhorigheid en sportiviteit zijn onze slagwoorden! Kandidaat leden kunnen een proefrit meerijden om de sfeer op te snuiven.

Het lidgeld voor 2021 bedraagt 72 euro voor een hele seizoen. In het lidgeld is de verzekering via de Vlaamse Wielerbond (VWB) automatisch inbegrepen. Het inleggeld blijft onveranderd en bedraagt 1 euro per officiĆ«le rit.

Zoals de meeste verenigingen heeft ook WTC Nieuwendijk haar eigen klubkledij. De basisuitrusting bestaat uit een trui met korte of lange mouwen in de WTC Nieuwendijk uitvoering. Alle officiĆ«le ritten worden in de club-outfit gereden worden. 

Bij betaling de van het lidgeld van vzw WTC-Nieuwendijk is automatisch het lidmaatschap bij de Vlaamse Wielrijdersbond gekoppeld. Via de Vlaamse Wielrijdersbond bent u eveneens verzekerd voor lichamelijke ongevallen. 

Verschillende ziekenfondsen geven via hun aanvullende verzekering een tussenkomst in het lidgeld van een sportclub. De bijdrage van de tegemoetkoming varieert van 12 euro tot 30 euro naargelang het ziekenfonds. 

Jammer genoeg gebeuren er af en toe ook ongevallen met lichamelijk letsel. Daarvoor hebben we als club een verzekering bij de Vlaamse Wielrijdersbond. Voor de aangifte van een ongeval moet steeds het formulier 'ongevalsaangifte' ingevuld worden