Verzekering via de Vlaamse Wierijdersbond

Als lid van WTC Nieuwendijk ben je automatisch lid van de Vlaamse Wielrijdersbnd en geniet je van de verzekering die door de Vlaamse Wielrijdersbnd wordt aangeboden. De verzekering is 24 op 24 uur geldig en dekt uw 'Burgerlijke aansprakelijkheid', 'Lichamelijke ongevallen' en 'Rechtsbijstand'. De verzekering geldt ook in het buitenland, ook als U alleen fietst. Zij geldt bij ALLE recreatieve organisaties in binnen- en buitenland. Dus ook voor toertochten met de mountainbike net over de grens of voor een gezinsuitstap op vakantie aan de Belgische kust. 

Om te genieten van de verzekering is geen specifieke fietskledij vereist. Je hoeft ook niet met een specifieke sportfiets te rijden. Zij is ook geldig voor elektrische fietsen (E-bikes en pedelecs met trapbekrachtiging tot 45km/uur), ligfietsen, driewielers, tandem, MTB, pistefiets, ... enz. 

Naast het fietsen zijn ook zwemmen, joggen, wandelen, fitness, atletiek en turnen verzekerd. De verzekering is niet van toepassing voor eigen materiele schade en diefstal (fiets, helm, kledij,...).

Wanneer u  samen met uw andere gezinsleden aangesloten bent bij de Vlaamse Wielrijdersbond genieten ook zij van de zogenoemde VWB gezinsverzekering. Voor hen gelden dezelfde voorwaarden. 

Aangifte van een ongeval

Bij een fietsongeval met lichamelijke letsels dient altijd onze clubverantwoordelijke in kennis gesteld te worden. Momenteel is dit de penningmeester.
Dit geldt ook voor de gezinsleden die bij een ongeval betrokken zijn en die aangesloten zijn bij de VWB.
Voor de aangifte van een ongeval moet een 'formulier ongevalsaangifte' ingevuld worden. Een deel van dit formulier moet door de behandelende arts ingevuld worden. In veel gevallen is dit de arts van de spoedafdeling van een ziekenhuis. Neem indien mogelijk dit formulier reeds mee naar het ziekenhuis of naar uw behandelende arts. U kunt het formulier nog steeds achteraf laten invullen. 

Het versturen van ongevalsaangiften en onkostennota's naar de verzekeringsmaatschappij, gebeuren uitsluitend door de clubverantwoordelijke. Momenteel is dit de penningmeester. Bij afwezigheid van de clubverantwoordelijke voor de afhandeling van ongevallenaangefte kan men contact nemen met de secretaris van de club. 

Een ongevalsaangifte kan hier gedownload worden. Je vindt het formulier ook terug in de rubriek 'Downloads'. 

Zie voor de contactgegegevens van de bestuursleden in de rubriek 'Samenstelling van het Bestuur'. 
Meer informatie over de verzekering via de Vlaamse Wielrijdersbond vind je op de website van de Vlaamse Wierijdersbond.