algemeen

ALGEMEEN

WTC Nieuwendijk is een fantastische club waar heel veel leuke dingen gebeuren. Maar onze grootste troef zijn onze ritten.

Sinds haar ontstaan in 1975 worden de ritten van onze club geleid door wegkapiteins. Zij stippelen op voorhand het parcours uit, rekening houdend met de samenstelling van hun groep, tot de rit op punt staat. Door de jarenlange ervaring, de kennis die ze vergaard hebben en doorgegeven aan de volgende generaties, beschikt de club over een zeer gevarieerd en degelijk aanbod van ritten. Geen enkel straatje in de wijde omgeving kent geheimen voor WTC Nieuwendijk.

Elke wegkapitein heeft zijn eigen manier van rijden. De ene rijdt graag via grotere wegen, de andere via kleine binnenweggetjes. De ene kent de omgeving in het oosten het best, de andere in het westen, enzovoort. Door wekelijks te wisselen van wegkapitein krijgen we nog meer variatie in de ritten en is elke week anders.

De inzet en professionaliteit van onze wegkapiteins geniet de waardering en respect van de club en haar leden. Instructies en aanwijzigingen worden tijdens de rit dan ook goed opgevolgd.

Aanvullend op de wegkapiteins beschikt elke groep over een vaste mentor. Hij of zij kent de groep het best en is daardoor een zeer gewaardeerd persoon binen de groep. De mentor:

  • Is het aanspreekpunt voor de leden van de respectievelijke groep.
  • Ondersteunt en begeleidt de wegkapitein tijdens de rit.
  • Ondersteunt de leden tijdens de rit.
  • Verwelkomt nieuwe leden in de groep.

Door de goede samenwerking tussen de wegkapitein en de mentor zorgen we ervoor dat de ritten vlot verlopen en iedereen voor de volle 100% kan genieten.

De club beschikt ook over 2 volgwagens. Zij rijden achter onze groepen en verhogen zo de veiligheid. Tevens hebben ze reservemateriaal bij en wat eten en drinken voor zij die het nodig hebben.

Wil je eens meerijden? Dat kan. Iedereen kan 2 proefritten meerijden alvorens zich aan te sluiten bij de club.

ZONDAGSRITTEN

Vanaf begin maart tot half oktober rijden we ‘s zondagsmorgens in 4 verschillende groepen. Dit is de basis van onze club. Meer info over de groepen vind je hieronder, maar er is voor elk wat wils.

Vanaf mei tot en met september rijden groepen A en B elke eerste zondag van de maand xl-ritten. Deze ritten vertrekken een half uur vroeger dan normaal en ze hebben ook iets meer kilometers dan normaal. Dit zorgt voor nog meer variatie. De volgwagens rijden ook mee en hebben wafeltjes en frisdrank mee. Onderweg wordt er dan ook gestopt voor een welverdiende pauze.

ZONDAGRITTEN

KLASSIEKERS

KLASSIEKERS

Klassiekers zijn daguitstappen die vaak jaarlijks terugkomen. Meestal zijn worden ze op een zaterdag of feestdag gereden. Klassiekers staan los van de zondagsritten. Indien er meerdere groepen tegelijk rijden, spreken we niet van groepen A, B, C en D, maar groepen 1, 2, 3, …

Ze kunnen op verschillende manieren georganiseerd worden:

  • Vertrek en aankomst aan Den Artiest. ‘s Middags wordt er ergens gegeten.
  • Eerst met de wagen ergens naartoe rijden om daar ter plaatse een fietstocht te rijden.
  • In verschillende groepen vertrekken in de voormiddag, na het middagmaal in 1 groep terug rijden.
  • Met een autocar ergens naartoe rijden, om daarna met de fiets terug te rijden. Of andersom.

MEERDAAGSE UITSTAP

1 keer per jaar kan er een meerdaagse uitstap gepland worden. Meestal is dit in de vorm van een 4-daagse tijdens het verlengde weekend van O.L.V. Hemelvaart eind augustus. In het verleden zijn we al naar de westhoek geweest, limburg, Ardennen, …

MEERDAAGSE

WINTERRITTEN

WINTERRITTEN

In de periode dat er geen officiële ritten worden gereden, rijden onze leden winterritten. Deze worden niet georganiseerd door de club, maar wel gesteund. Afspraak om 9u aan Den Artiest.

Mentor: Peter Aerts

Groep A is onze snelste groep. Zij rijden meer kilometers aan een hoger gemiddelde. Regelmatig zoeken ze de heuvelzones op. Hier kan er op een speelse manier wel eens met elkaar gestreden worden om als eerste boven te zijn. Maar dit hoeft niet. Iedereen kan en mag aan zijn eigen tempo rijden. Er wordt altijd, maar dan ook altijd op elkaar gewacht.

De laatste 20-30 kilometer wordt er vaak aan een strak tempo gereden. Maar niemand wordt overboord gegooid. Wanneer iemand het moeilijk krijgt, sluiten de rangen zich en komt de teamspirit naar boven. Op deze momenten zie je dat dit een hechte groep is.

Deze groep is ideaal voor diegenen die graag wat sneller rijden en af en toe eens het onderste uit de kan willen halen. Maar genieten is en blijft toch het allerbelangrijkste.

Vertrek: 8u30

Kilometers: 95-120 km

Gemiddelde snelheid: 30+ km/u

Mentor:

Groep B is onze grootste en meest heterogene groep. Geoefende en minder geoefende fietsers rijden in deze groep zij aan zij. De leden houden elkaar daarom goed in het oog. Ze zorgen ervoor dat iedereen vlot kan volgen en plezier heeft aan de rit. Kameraadschap, respect en behulpzaamheid zijn kernwoorden die de leden van groep B niet alleen hoog in het vaandel dragen, maar hen ook definieert.

De leden van deze groep zijn all-rounders. Ze kunnen elk terrein aan en tijdens onze klassiekers is deze groep vaak vertegenwoordigd.

Kortom, dit is een zalige groep om in te fietsen en in te vertoeven.

Vertrek: 8u45

Kilometers: 80-100 km

Gemiddelde snelheid: 29-30 km/u

Mentor: An Veekemans

Groep C hecht meer belang aan het fietsen aan een gelijkmatig tempo. De gemiddelde snelheid is niet het streefdoel, maar eerder het samen sportief genieten van de rit. De groep kenmerkt zich door gedisciplineerd en veilig te fietsen. Er wordt vaker van positie gewisseld en renners die vooraan de groep rijden worden sneller afgelost. In groep C kan iedereen zich thuis voelen.

Vertrek: 9u00

Kilometers: 60-80 km

Gemiddelde snelheid: 26-28km/u

Mentor: Mady Van Der Auwera

Groep D rijdt het rustigst. Tijdens elke rit wordt er ergens halfweg gestopt om samen gezellig iets te drinken. Dit staat voor hen synoniem voor een geslaagde zondagochtendrit. Deze groep wisselt geregeld van kopmannen zodat iedereen zijn deel van het werk doet, rekening houdend met ieders mogelijkheden. Wanneer iemand materiaalpech heeft, staat de hele groep klaar om te helpen. Groep D was oorspronkelijk onze damesgroep, maar iedereen is hier welkom.

Vertrek: 8u45

Kilometers: 50-75 km

Gemiddelde snelheid: 22-23 km/u

Ritten 2022

Wil je een idee hebben naar waar onze groepen op zondagmorgen fietsen? Bekijk dan de kaart hiernaast.
Groep A = blauw
Groep B = groen
Groep C = rood
Groep D = geel

Den Artiest. Putsesteenweg 16, 2800 Mechelen

Gebruikersnaam

Voornaam

Naam

Email

Aantal jaren lid

Proficiat!

Welkom bij,
WTC Nieuwendijk

We hebben je een email gestuurd.