Logo WTC Nieuwendijk

algemeen

ALGEMEEN

WTC Nieuwendijk is een fantastische club waar heel veel leuke dingen gebeuren. Maar onze grootste troef zijn onze ritten.

Sinds haar ontstaan in 1975 worden de ritten van onze club geleid door wegkapiteins. Zij stippelen op voorhand het parcours uit, rekening houdend met de samenstelling van hun groep, tot de rit op punt staat. Door de jarenlange ervaring, de kennis die ze vergaard hebben en doorgegeven aan de volgende generaties, beschikt de club over een zeer gevarieerd en degelijk aanbod van ritten. Geen enkel straatje in de wijde omgeving kent geheimen voor WTC Nieuwendijk.

Elke wegkapitein heeft zijn eigen manier van rijden. De ene rijdt graag via grotere wegen, de andere via kleine binnenweggetjes. De ene kent de omgeving in het oosten het best, de andere in het westen, enzovoort. Door wekelijks te wisselen van wegkapitein krijgen we nog meer variatie in de ritten en is elke week anders.

De inzet en professionaliteit van onze wegkapiteins geniet de waardering en respect van de club en haar leden. Instructies en aanwijzigingen worden tijdens de rit dan ook goed opgevolgd.

Aanvullend op de wegkapiteins beschikt elke groep over een vaste mentor. Hij of zij kent de groep het best en is daardoor een zeer gewaardeerd persoon binen de groep. De mentor:

  • Is het aanspreekpunt voor de leden van de respectievelijke groep.
  • Ondersteunt en begeleidt de wegkapitein tijdens de rit.
  • Ondersteunt de leden tijdens de rit.
  • Verwelkomt nieuwe leden in de groep.

Door de goede samenwerking tussen de wegkapitein en de mentor zorgen we ervoor dat de ritten vlot verlopen en iedereen voor de volle 100% kan genieten.

De club beschikt ook over een volgwagen. Deze rijdt achter onze groepen en verhoogt zo de veiligheid. Hier ligt ook reservemateriaal in en wat eten en drinken voor zij die het nodig hebben.

Wil je eens meerijden? Dat kan. Iedereen kan 2 proefritten meerijden alvorens zich aan te sluiten bij de club.

ZONDAGRITTEN

ZONDAGSRITTEN

Vanaf begin maart tot half oktober rijden we ‘s zondagsmorgens in 4 verschillende groepen. Dit is de basis van onze club. Meer info over de groepen vind je hieronder, maar er is voor elk wat wils.

Vanaf mei tot en met september rijden groepen A en B elke eerste zondag van de maand xl-ritten. Deze ritten vertrekken een half uur vroeger dan normaal en ze hebben ook iets meer kilometers dan normaal. Dit zorgt voor nog meer variatie. De volgwagens rijden ook mee en hebben wafeltjes en frisdrank mee. Onderweg wordt er dan ook gestopt voor een welverdiende pauze.

DAGUITSTAPPEN

DAGUITSTAPPEN

Klassiekers zijn daguitstappen die vaak jaarlijks terugkomen. Meestal zijn worden ze op een zaterdag of feestdag gereden. Klassiekers staan los van de zondagsritten. Indien er meerdere groepen tegelijk rijden, spreken we niet van groepen A, B, C en D, maar groepen 1, 2, 3, …

Ze kunnen op verschillende manieren georganiseerd worden:

  • Vertrek en aankomst aan De Krekel. ‘s Middags wordt er ergens gegeten.
  • Eerst met de wagen ergens naartoe rijden om daar ter plaatse een fietstocht te rijden.
  • In verschillende groepen vertrekken in de voormiddag, na het middagmaal in 1 groep terug rijden.
  • Met een autocar ergens naartoe rijden, om daarna met de fiets terug te rijden. Of andersom.

MEERDAAGSE

MEERDAAGSE UITSTAP

1 keer per jaar kan er een meerdaagse uitstap gepland worden. Meestal is dit in de vorm van een 4-daagse tijdens het verlengde weekend van O.L.V. Hemelvaart eind augustus. In het verleden zijn we al naar de westhoek geweest, limburg, Ardennen, …

WINTERRITTEN

WINTERRITTEN

In de periode dat er geen officiële ritten worden gereden, rijden onze leden winterritten. Deze worden niet georganiseerd door de club, maar wel gesteund. Iedereen, ook niet leden zijn welkom.

 

Vertrek aan de Goeden Herder op:

  • zaterdag om 13u
  • zondag om 9u

Ritten 2023

Wil je een idee hebben naar waar onze groepen op zondagmorgen fietsen? Bekijk dan de kaart hiernaast. Door rechts bovenaan op de rechthoek te klikken, open je een grotere kaart.
A

Groep A

B

Groep B

C

Groep C

D

Groep D

De Krekel. Dorp 65, 2820 Bonheiden

Gebruikersnaam

Voornaam

Naam

Email

Aantal jaren lid

Proficiat!

Welkom bij,
WTC Nieuwendijk

We hebben je een email gestuurd.